Vogeldagboek©


Donderdag 16 mei 2002 - Onwillig

Een onwillige knie en een heel onwillige computer hebben mijn toch al beperkte actieradius de afgelopen dagen nog verder ingesnoerd. De computer begin ik weer onder controle te krijgen, en om dat te laten zien, heb ik een paar foto's aangehangen die ik vanavond in De Wilck heb gemaakt.

Futen_met jong160502
Vader fuut (Podiceps cristatus) geeft een visje aan een kuiken dat meelift op de rug van moeder fuut.
Fuut_metjongB160502

Grutto160502
Grutto (Limosa limosa).

Vrijdag 17 mei 2002 - Hierbij dus alsnog de foto's die gisteren ontbraken. Ook heb ik gelukkig de back-up die ik na elke wijziging van m'n adresboek maak (met zo'n driehonderd adressen en allerlei gegevens als telefoon, postadres enz.), kunnen terugzetten, weliswaar met veel moeite.

Genoeg over de troubles, gisteren rond de middag een paar uur mét pet genoten van de zomerse dag aan de Wilckplas. Helaas geen mannen wintertaling en het paartje tapuiten gezien (gisteravond langs het Molenslootpad ook geen tapuiten meer, die leken me de afgelopen week druk bezig een plekje onder een brug in orde te brengen). Wel o.m. 4 mannen slobeend, 5 mannen kuifeend, 2 kemphanen, 4 oeverlopers, 1 groenpootruiter, 1 kleine plevier, 31 wulpen, 1 regenwulp, 5 buizerds (2 bij nest, de andere 3 hoog overvliegend), 4 visdiefjes (broedgeval op eilandje in Wilckplas), 2 lepelaars en 3 veldleeuweriken.

Puur gevoelsmatig: er zijn minder kieviten, grutto's, visdiefjes, leeuweriken en graspiepers dan vorig jaar. Dat geldt ook voor de gele kwikstaarten langs het Molenslootpad, er zijn er maar weinig. Gisteravond in het westen van De Wilck een man zomertaling en een vogelaar die eerst De Wilck in wilde fietsen, toen ik protesteerde liet hij zijn fiets staan maar met een 'heb ik niets mee te maken' wandelde hij langs de bordjes verboden toegang en natuurgebied. Ergerlijk. Op zulke momenten zou ik best even politieagentje willen spelen.