Vogeldagboek©


Dinsdag 30 maart 2004 - Lange poten en snavels

In de loop van de middag een poosje op stap geweest. Voor de Amaliahut, behalve een dodaars, zo'n zeventig grutto's, op een twijfelgeval na allemaal limosa's. Langs de Wilckplas 120 grutto's, daar wel een handvol islandica's maar door het tegenlicht niet precies kunnen tellen.

Gruttos300304
Een mooi voorbeeld van een een 'echte Hollandse' grutto (Limosa limosa - Black-tailed Godwit) vanmiddag in het Spookverlaat: lange snavel, lange poten, platte kop (kaaskop?).

Krakeend290304
Krakeenden (Anas strepera - Gadwell; male) gedragen zich vaak erg onopvallend, zoals dit paartje (vrouw rechts nog net te zien) in een plasje in Vlietland (foto 29 maart).

Groenling290304D
Bij mij in de buurt was dit groenling-vrouwtje (Chloris chloris - European Greenfinch; female) ergens tegenaan gevlogen en versuft blijven liggen. Frédérique en haar vader hebben het beestje liefdevol verzorgd. We hebben nog even de ring afgelezen (de vogel is in België geringd) en toen het diertje van de ergste schrik was bekomen, is ze in een boom gevlogen. Hopelijk heeft ze geen blijvend letsel aan haar avontuur overgehouden.
Groenling290304