Feb06_15

Waterral150206

Toen het droog werd, vanmiddag nog even op stap geweest.

In het Spookverlaat een roerdomp en deze waterral (Rallus aquaticus – Water Rail).

Verder in de Riethoornse Polder bij de N11 76 (70+6) kleine zwanen, waaronder twee met een ring, een witte en een gele.


Woensdag 15 februari 2006 – Test met verzending Vogeldagboek

Beste lezers en lezeressen,

Het aantal mensen dat Vogeldagboek per e-mail ontvangt, neemt gestaag toe. Dagelijks zijn er nieuwe inschrijvingen, vandaag stond de teller op 1334. Ook het aantal bezoekers aan deze website stijgt, dat schommelt dagelijks rond de vierhonderd.

Overigens staan op de website dezelfde tekst en foto’s als in de e-mails. Om de e-mails niet te groot te maken, plaats ik soms extra foto’s op de site.

Uiteraard ben ik erg blij met dit grote en stijgende aantal lezers. Op deze manier kan ik mijn liefde voor de natuur delen met anderen, aan mijn natuurbelevenissen beleef ik dus dubbel plezier. Hoe meer lezers hoe liever!

Het samenstellen van Vogeldagboek kost een paar uurtjes per keer. Dat is niet zo’n probleem, want ook dat is leuk werk. Alleen het verzenden is een saaie klus, met flinke kans op fouten. Door anti-spam-bepalingen kan ik maar 50 e-mails per keer verzenden.

Het versturen van Vogeldagboek met speciale programma’s, zgn. emailers, werkt ook niet vlekkeloos en duurt lang: een Vogeldagboek van gemiddelde grootte heeft zo’n zes uur nodig voordat het bij alle lezers is.

Met de verzending van Vogeldagboek van vandaag heb ik een test genomen via Gmail.com (van Google). Ik kan dan 500 adressen tegelijk versturen! En vooral ook: zonder reclame. Nadeel is dat ik in Gmail de e-mails niet ‘mooi’ kan opmaken. Daarom heb ik het vogeldagboek als bijlage aangehangen.

Als er slechte ervaringen zijn bij de ontvangst van Vogeldagboek via Gmail, of als andere fouten worden geconstateerd, dan hoor ik dat graag, stap ik terug op de ‘oude’ manier en blijf ik zoeken naar een alternatief.

Vriendelijke groet,

Wildeeenden130206

Futen slepen met waterplanten, overal roepende en baltsende vogels, parende wilde eenden (Anas platyrhynchos – Mallard) maandag op de Starrevaart, het bruist van het leven in de natuur! Vanmiddag lag bij mij in de tuin een vogelei (grootte spreeuw/merel) dat geheel wit was, maar wel bevrucht. Ik zou niet weten van welke vogel dit ei was. Het was te klein voor een tortelei.

Wildeeenden130206A