Vogeldagboek©


Zaterdag 17 april 2004 - Stille vogeldag

Geen beflijsters in het Buytenpark. Vanmorgen was ik er al vroeg in de hoop deze opvallende trekvogels, zeg maar merels met een grote witte bles op keel/borst, te zien. Gisteren waren er 6 gemeld, maar die waren al weer doorgetrokken naar hun broedgebieden.

Het was verder opvallend stil in het Buytenpark, slechts heel algemene vogels lieten zich zien en horen. Vanmiddag bij de Wilckplas o.a. 4 kemphanen, 1 kleine plevier en 4 gele kwikstaarten. De buizerds hebben hun nest naar een ander bosje in de buurt verplaatst. Over Benthuizen vloog een lepelaar.

Winterkoning170404
Winterkoninkjes (Troglodytes troglodytes - Wren) zijn zeer talrijk in ons land. Toch blijft het bijzonder boeiend die kleine rakkertjes te zien als ze zich vanaf een tak of een boomstronk de longen uit het lijf zingen. Hier bovenop de telpost in het Buytenpark.
Winterkoningen170404

Zwartekraai170404
Zwarte kraaien (Corvus corone - Carrion Crow) krijg je door hun zwarte verenkleed lastig op de foto.

Ransuil170404
Intrigerend zijn deze pluimen die boven een nest uitsteken: een ransuil (Asio otus - Long-eared Owl) zit 'ergens in de buurt' te broeden.

Brilduikers130404
Twee foto's die ik dinsdag 13 april bij de Starrevaart maakte: baltsende brilduikers (Bucephala clangula - Goldeneye) en een man rietgors (Emberiza schoeniclus - Reed Bunting; male).
Rietgors130404