Vogeldagboek©


Donderdag 25 maart 2004 - En toen was het uiltje niet meer alleen...

De steenuil die 'ergens' zijn verborgen leven leidt, is niet meer alleen. Vanmiddag was ik even bij het uiltje gaan kijken. Zou hij (want het was waarschijnlijk een mannetje, dat vanuit zijn territorium een vrouwtje lokt) al een partner gevonden hebben? Ik bewonderde de kleine vogel die lekker zat te zonnen, toen ik ineens wat gefladder in mijn telescoopbeeld zag, en daar was een tweede uil! Ongetwijfeld een paar. Ze bleven een paar minuten vlak bij elkaar zitten. Het uiltje dat het laatst was komen aanvliegen, dook als eerste weer weg. Op weg naar haar nest?

Steenuilen250304
De steenuil (Athene noctua - Little Owl) is niet meer alleen!
Steenuil250304

Pas tegen het middaguur op stap gegaan. In De Wilck 3 watersnippen, in het natuurgebied Noord-Aa nog een grote zilverreiger en in de Geerpolder 1 lepelaar. Ook 1 lepelaar op de Starrevaart. Daar was ook de Hamble-Pointscholekster weer present, evenals IJslandse grutto RO/LO. Er stond nog een geringde islandica, maar daar kon ik de ringen niet volledig van aflezen.

Rietgorzen250304
Rietgorzen (Emberiza schoeniclus - Reed Bunting; left female, right male) zijn op het ogenblik erg actief, op en bij de rietmatten naar de Starrevaarthut kan je er altijd wel zien. Links vrouw en rechts man.

Blauwborst250304
Nog steeds geen goede foto van de blauwborst (Luscinia svecica cyanecula - White-spotted Bluethroat; male) kunnen maken, maar een toch al iets betere foto dan dinsdag!

Op de stronken in de Meeslouwerplas zaten 2 zwarte ruiters en 14 tureluurs, die maakten nu en dan een behoorlijk kabaal. In het plasje aan de zuidwesthoek van de Meeslouwerplas liet de blauwborst zich weer bewonderen. Een ijsvogel vloog over de Kniplaan richting Starrevaart, daar vloog ook een kleine vos. Bij de parkeerplaats riep een waterral.

Winterkoning250304
Winterkoningen (Troglodytes troglodytes - Wren) zingen voluit, zoals deze kleine rakker langs de Kniplaan.