Vogeldagboek©


Woensdag 29 september 2004 - Weinig te tellen

Het zag er zo zonnig uit aan de oostkant van het Zoetermeerse Buytenpark. Toen ik eenmaal de telpost beklommen had, zag ik van boven de Noordzee grote zwarte wolken aan komen drijven. Maar om nu meteen al weer terug te gaan.... Heb een schuilplaats 'ingericht' onder de dikke boomstammen die daar overal opgestapeld liggen en de buien vol ontzag op me af laten komen.

Buytenpark290904C
Een prachtige, volledige regenboog boven de Starrevaart, gezien vanaf de telpost Buytenpark. Je zou een panoramalens moeten hebben om de hele boog van noord naar zuid op de foto te krijgen.

Er was weinig vogeltrek. En dan vloog het meeste nog hoog ook. Kleine groepjes graspiepers, een groep van 28 lijsterachtigen, zeer waarschijnlijk kramsvogels, 5 heilige ibissen vlogen ten westen van de telpost naar het zuiden, een paar wulpen, goudplevieren, putters en kneuen.

Vlak voordat ik me in de 'schuilhut' moest terugtrekken, kwamen er 2 tapuiten op de boomstammen zitten. Later zag in langs het Zwetslootpad ook 2 tapuiten en iets verderop in De Wilck 1 grote zilverreiger. Even bij de Starrevaart geweest, o.a. 1 juveniele dwergmeeuw.

Roodborsttapuit290904
In het hout en de begroeiing bij de telpost worden regelmatig roodborsttapuiten (Saxicola rubicola - European Stonechat) gesignaleerd. Vanmorgen waren er 4 aan het foerageren.


Akkerereprijs290904
Akkerereprijs (Veronica agrestis - Green Field-speedwell) langs de Starrevaart.