Vogeldagboek©


Dinsdag 25 oktober 2005 - Stormen over de plas

Vier dagen binnen, dat houd je niet uit. Regen of niet, vanmorgen op stap gegaan. Het bleef regenen, tot rond half 1, toen beschutting gezocht in de Starrevaarthut.

Soms geselden felle buien de plas, zo heftig dat de vogels de slikplaat verlieten. Pas laat in de middag, toen ik al weer weg was, kwamen er een paar blauwe plekken aan de hemel.

Intussen toch nog van alles genoteerd. In De Wilck 1 grote zilverreiger en op de Starrevaart o.a. 4 kemphanen, 3 bonte strandlopers, 2 grutto's, 3 kluten, 5 scholeksters, 10 pijlstaarten, 2 brilduikers, 1 dodaars, 5 mannen rosse stekelstaart, 122 wintertalingen, 21 bergeenden, 20 goudplevieren en de hut-waterral liet zich ook weer horen.

Stormmeeuw201005
Dit is een stormmeeuw in 1e winterkleed (Larus canus - Mew Gull; 1st winter). Polder Nieuw Groenendijk 20 oktober.

Kokmeeuw251005
Met zulke regen- en stormachtige dagen mag je al blij zijn als je een vogel kan fotograferen. Je kan de camera gewoon niet stilhouden. Deze 1e winter kokmeeuw (Larus ridibundus - Black-headed Gull; 1st winter) zat op de ka naar de Starrevaarthut.

Kokmeeuw101005
Goed is het verschil te zien met een adulte kokmeeuw in winterkleed (Larus ridibundus - Black-headed Gull; adult winter). De Wilck 10 oktober.