Vogeldagboek©


Meerkoet090612B
Meerkoet (Fulica atra - Eurasian Coot) beschouwt de wereld
vanuit een duiker in de Barrepolder. Foto zaterdag.
Woensdag 13 december 2006 - De donkere dagen

Dit noemt men met recht de donkere dagen voor kerst. Lauwwarm, dat wel. Als die grauwheid er niet zou zijn, zouden we niet zo kunnen genieten van zonnige dagen. Dus even doorbijten.

Vanmorgen eerst op de fiets langs de Zoetermeerse plassen. Op mijn nieuwe fiets, met accu, die mijn benen prettig ondersteunt. Maar nog steeds weinig 'bijzondere' vogels, een roestende ransuil, 3 tureluurs op de grote Zoetermeerse Plas.

Fuut121206
Deze fuut (Podiceps cristatus - Great Crested Grebe) had gisteren voor de Starrevaarthut een lekker voorntje te pakken.

In de Drooggemaakte Gelderwoudsche Polder opnieuw kleine zwanen, 30 adulte en 4 juveniele vogels, daartussen 67 toendrarietganzen. Later, met de auto, in de Generale Polder 6 kleine zwanen, daar ook 1 grote zilverreiger, evenals in De Wilck. Daar joeg een slechtvalk de talrijke smienten schrik aan. Voor de lunch was ik alweer thuis.


*****
Recensie: Mus
Natuur & cultuur van de huismus

Buizerd101206A

Zondag met Nelly gewandeld in het natuurontwikkelingsgebied Langeveld in het duingebied rond Noordwijk. Langs de Langevelderslag o.a. een buizerd (Buteo buteo - Buzzard) in de namiddagzon en een gekraagde aardster (Geastrum triplex - Collared Earthstar) in verval.

Gekraagdeaardster101206