Vogeldagboek©


Roodborst181206A
Roodborstje (Erithacus rubecula - Robin) maandag in het Spookverlaat,
uitbuikend na het eten van een vette worm.
Vrijdag 22 december 2006 - Verbondenheid

Het zijn niet alleen de donkere dagen voor kerst, maar ook drukke dagen. Voorbereidingen treffen voor wat ongetwijfeld een paar fijne momenten worden met onze kinderen.

Het gelukkige gevoel moet overheersen, maar ik kan in deze periode een onrustig gevoel niet geheel onderdrukken. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het tweede-generatiesyndroom dat een decennium geleden naar bovenkwam na een burn-out.

Brilduiker221206
Baltsende man brilduiker (Bucephala clangula - Goldeneye) vandaag op de Starrevaart.

De angsten die mijn ouders in de oorlog hadden - ze zaten in het verzet - heb ik bij mijn conceptie meegekregen en openbaarden zich tijdens een moeilijke periode in mijn leven.

Ik doe niet geheimzinnig over mijn forse psychische problemen, die zich bovendien fysiek vaak heel naar afreageren. Ik schrijf er juist over omdat ik voel en weet dat veel mensen zich tijdens deze 'feestdagen' ook niet geheel 'happy' voelen. Om welke reden dan ook. Met hen voel ik me verbonden en leef ik mee.

Pijlstaart221206B
Man pijlstaart (Anas acuta - Pintail; male) op de Starrevaart.

Roodborst181206
Roodborst (Erithacus rubecula - Robin) werkt een vette worm naar binnen.

De afgelopen dagen dus druk geweest, vandaag weer op stap. In De Wilck 1 slechtvalk en 1 grote zilverreiger, ook 1 in de Generale Polder. Daar 7 (5+2) kleine zwanen, tegen Benthuizen langs de HSL zaten er 115 (98+17).

In de Meeslouwerpolder 5 roepende waterrallen en 1 tjiftjaf. Op de Starrevaart 3 dodaarzen, 6 brilduikers (2 mannen), 2 grote zaagbekken, 5 kemphanen en 390 goudplevieren.

Watersnip221206
Watersnip (Gallinago gallinago - Snipe) sluipt voorbij de Amaliahut. Er zaten er vanmiddag 16, meestal duttend. Alleen toen een sperwer voorbijvloog, schoten hun koppen omhoog.