Vogeldagboek©


Halsbandparkiet200207A
Man halsbandparkiet (Psittacula krameri - Rose-ringed Parakeet; male) voor de nestingang in De Horsten.
Woensdag 21 februari 2007 - Mussen slepen met nestmateriaal

De ringmussen lijken uit onze tuin verdwenen. De gehele 'winter' scharrelden er zo'n 10 à 15 langs de lekkere hapjes, maar kennelijk zijn ze naar hun broedplaatsen teruggekeerd.

Een apart gezicht waren op deze verregende dag de 2 huismussen die nestmateriaal aansleepten en dat in een dik gedeelte van de klimop brachten. Hoewel bekend is dat huismussen ook in andere maanden broeden dan de gebruikelijke periode maart-augustus, neem ik aan dat ze een slaapnest aan het bouwen waren.

Halsbandparkiet200207B
Vrouw halsbandparkiet (Psittacula krameri - Rose-ringed Parakeet; female) komt een luchtje scheppen. De staart van haar man is linksboven te zien.

Wintertaling200207A
Wintertalingen (Anas crecca - Common Teal; female) zie je meestal in het water, dit vrouwtje zat bij De Wilck in het gras.

Heiligeibis200207A
Een juveniele heilige ibis (Threskiornis aethiopicus - Sacred Ibis; juvenile) gisteren langs het Spookverlaat.

Gistermiddag voor het eerst met Nelly wezen wandelen in De Horsten, het uitgestrekte koninklijke landgoed in Wassenaar. De rode route van 7,5 km was voor ons een leuke afstand.

Maar we verdwaalden, werden een keer de verkeerde kant opgestuurd en kwamen na zo'n 12 km op apegapen bij het beginpunt. Die 12 km heb ik uitgerekend op een plattegrond van internet die ik uiteraard vooraf had moeten printen en niet achteraf....

Mooi en vooral rustig (op een dinsdag) wandelgebied trouwens, al hebben we weinig 'waarnemingen' gedaan. Wel drie keer het hek om de Eikenhorst van WA en Máxima gezien....