Vogeldagboek©


Ringmus180307A
Vanuit mijn hobbykamer, door het glas, wat foto's gemaakt van mussen.
Op deze foto een ringmus (Passer montanus - Eurasian Tree Sparrow) in de conifeer.
Maandag 19 maart 2007 - Vlaanderen en Malta

Donderdag heb ik me spontaan aangemeld als lid van Vogelbescherming Vlaanderen. Die middag had het Europees Parlement een resolutie aangenomen waarbij de slachtpartij op trekvogels in het voorjaar op Malta wordt veroordeeld. De regering van dit EU-lid heeft tot nu toe nauwelijks greep op de jagersmaffia.

Huismus180307F
Man en vrouw huismus (Passer domesticus - House Sparrow).
Huismus180307G

Meerkoet190307
Grazende meerkoet (Fulica atra - Eurasian Coot) bij de Amaliahut.

Vogelbescherming Vlaanderen is een van de grootste voorvechters om de internationale regels over vogels op Malta te handhaven. In de resolutie werd deze niet zo grote maar actieve club zelfs genoemd. Met enkele zusterorganisaties waren er namelijk honderdduizenden handtekeningen uit 95 landen verzameld.

Mijn handtekening voor deze actie hadden ze al. Maar om mijn steun te betuigen voor de verdere strijd tegen de jacht op (trek)vogels - en niet alleen op Malta - heb ik me aangemeld als lid.

Trouwens, niet alleen vanwege deze ene grote actie: Vogelbescherming Vlaanderen is heel actief als het gaat om kleinschaliger activiteiten, die heel dicht bij de natuurbeleving van de mensen staat. In hun gratis nieuwsbrief is hier alles over te lezen.

In Nederlandse nieuwsmedia of op de website van Vogelbescherming Nederland kon ik tot vandaag geen letter vinden over deze toch belangrijke resolutie over Malta!

In de Zwetpolder stonden vandaag ineens weer 3 grote zilverreigers. Misschien door de kou verdreven uit hun broedgebied en tijdelijk de polders maar weer opgezocht? In de Geerpolder 2 lepelaars en in De Wilck 1 kemphaan.


*****
Recensie: Lentekriebels; Hoe dieren kleintjes krijgen

*****
Nieuwe achtergronden voor het bureaublad: bosuil in boomholte en verliefde knobbelzwanen.