Vogeldagboek©


Merel210506
Net als alle andere vogels die druk bezig zijn met zorg voor hun kroost,
ziet moeder merel (Turdus merula - Common Blackbird; female) er nogal verfomfaaid uit (foto in weekend gemaakt).
Vrijdag 26 mei 2006 - Verregend

Onze tuinvogels zaten er vandaag verregend bij. Wat wil je ook met zo'n doorlopende stroom hemelwater?

Het merelpaartje met drijfnat verenpak bedelt doorlopend om voedsel. Daar hebben Nelly en ik het ook naar gemaakt door ze steeds stukjes brood en universeelvoer te geven. Ze eten net niet uit onze hand, maar dat zou met meelwormen best lukken.

Ook (jonge) spreeuwen, heggenmussen, huismussen, kauwen, kool- en pimpelmezen eten in de tuin. De koolmezen huizen in de huismussenkast, helaas lagen er 2 dode nestjongen onder. Naar de oorzaak kan je slechts gissen.

Merel250506
Pa merel (Turdus merula - Common Blackbird; male) werkt ook hard mee, vooral om spreeuwen op afstand te houden. Met luid geklapper van zijn snavel valt hij aan, maar meestal moet hij zwichten voor een overmacht. Tussendoor heeft hij nog tijd om zijn melodieuze gezang vanaf de schuur of het dak te laten horen.

Gewonehuisspin150406
Deze gewone huisspin (Tegenaria atrica - House Spider) zat op de plek die zijn naam verraadt: gewoon in huis! Foto van 15 april.

Koolmees250506A
Gisteren met engelengeduld in de tuin gestaan om mezen te fotograferen. Ze zijn zo rap! Als ze aan een vetbol hangen, lukt het heel wat makkelijker. Boven vrouw koolmees (Parus major - Great Tit) en onder (waarschijnlijk man) pimpelmees (Parus caeruleus - Blue Tit).
Pimpelmees250506A

*****
Recensie: Het Berenbos en de relatie tussen mens en beer