Vogeldagboek©


Zaterdag 30 maart 2002 - Nieuw-Zeeland

Door mobiliteitsproblemen blijven mijn natuurervaringen meestal beperkt tot Benthuizen en omgeving. De Wilck is mooi, er vanmiddag nog heerlijk op m'n krukje gezeten, Nederland heeft veel mooie plekjes maar wat onze zoon Frank van de andere kant van de wereld opstuurt.....

Hij is een half jaar aan het backpacken in Australië en heeft tussendoor in Nieuw-Zeeland genoten van de bijzonder fraaie natuur. Prachtige landschappen, de mooiste vogels, hij heeft gezwommen met dolfijnen en andere zeebewoners. Vooral het Zuidereiland, waar o.m. de filmopnamen van In de Ban van de Ring zijn opgenomen, was betoverend mooi, zo meelde hij. Regelmatig stak hij me de ogen uit met fantastische plaatjes, bij wijze van uitzondering gaat Vogeldagboek dan ook over Down Under (of geldt die term niet voor Nieuw-Zeeland?). Het zit hem toch al mee want dit weekend krijgt hij er een uur nacht gratis bij, terwijl wij een uur slaap moeten inleveren!

Nieuw-Zeeland2002
Een rimpelloos meer aan de westkust van het Zuidereiland met op de achtergrond de Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland.

Potvis2002
Een potvis (Physeter catodon) op zo'n 7 kilometer uit de kust van het Zuidereiland gefotografeerd tijdens een whalewatch. Het water is hier bij Kaikoura zo'n 1500 meter diep!

Waaierstaart2002
Een fantail in het nationaal park Abel Tasman, ook Zuidereiland. Het is in elk geval een waaierstaart, ik weet niet welke soort. Het zou gaan om een pied fantail, maar dat is een Maleise waaierstaart (Rhipidura javanica) en die komt niet in Nieuw-Zeeland voor. Een andere bron op internet geeft Rhipidura fulginosa, en die naam komt niet voor op mijn wereldlijst met vogelnamen. Een mooie vogel is het in elk geval!