Vogeldagboek©


Zaterdag 24 januari 2004 - Droog en toch nat

Vanmiddag een klein polderrondje gemaakt. Het was inmiddels droog, al had ik wel snel natte neus en ogen. Tussen de tranen door in De Wilck o.a. 2 grote zilverreigers en 1 man grote zaagbek, slechts 7 kleine zwanen (Westbroekpolder 5+2) en tussen fietspad en rijksweg bij de Starrevaart 15 graspiepers.

De gewonde zeehond die we woensdag langs de Brouwersdam zagen, heeft weer het ruime sop gekozen. De mensen die de hulpdiensten hadden gewaarschuwd, meelden me dat er 's middags een vergeefse vangpoging was gedaan, toen de hulpverleners 's avonds terugkwamen, was de zeehond verdwenen. Gezien de kleur van de label aan de staart, kwam de rob mogelijk uit Denemarken.

Grotezaagbek_m240104
Als er geen zonlicht is, valt het niet mee om de kop van een man grote zaagbek (Margus merganser - Goosander) mooi op de foto te krijgen. Deze zwom vanmiddag in de Hoogeveensche Vaart.

Buizerds240104
Buizerd (Buteo buteo - Buzzard) in De Wilck, tja, ook die beesten moeten wel eens....

Graspiepers240104
Bij de Starrevaart zaten 15 graspiepers (Anthus pratensis - Meadow Pipit) in het gras. Nu en dan liet er eentje zijn kop zien. Pas als de piepers op de vleugels gaan, zie je dat er meestal veel meer zitten.