Vogeldagboek©


Maandag 26 januari 2004 - In De Wilck 9 grote zilvers

Wat een prachtig schouwspel was dat! Rond half 10 uur kwam ik van de westkant over de Burmadeweg De Wilck ingereden. Het was licht mistig, de polderslootjes waren de afgelopen nacht allemaal dichtgevroren maar in een paar wat bredere vaarten in De Wilck waren nog wat wakken.

Eerst 2 groepjes van 2 van die grote blinkende vogels en enkele tientallen meters verder langs de Hoogeveensche Vaart stonden nog 5 grote zilverreigers op een kluitje te kleumen, helaas was het te grauw om ze op de foto te zetten. Een poosje later gingen de reigers wat zwerven, op zoek naar voedsel. Vanmiddag telde ik er nog 4 in De Wilck en 1 in de Geerpolder.

Ook op een deel van de Starrevaart lag een laagje ijs. Er waren geen bijzonder vogels te melden, het vrouwtje grote zaagbek zit er al weken. Verder o.m. 7 bonte strandlopers, 3 zwarte ruiters, 2 bonte kraaien, 38 dobberende kolganzen en 74 overvliegend naar het noorden. In de Westbroekpolder 9 kleine zwanen (8+1), boven De Wilck 4, evenals in de Oostbroekpolder (2+2).

Futen260104A

Futen260104
Steeds meer zie je baltsende vogels. Dit futenpaar (Podiceps cristatus - Great Crested Grebe) was urenlang voor de hut aan het baltsen, weliswaar niet doorlopend maar wel erg verliefd.
Futen260104B