Vogeldagboek©


Vrijdag 28 mei 2004 - Bruine kiekendieven

Vanmorgen opnieuw naar het Bentwoud geweest om te proberen een wat betere foto van een spotvogel te schieten. Met het felle zonlicht viel dat niet mee.

Erg leuke waarneming was een mannetje bruine kiekendief die met takken aan het slepen was en naar lage begroeiing bracht. Kiekendieven kunnen wel tot juli gaan nestelen. Gisteren hier ook 2 vrouwtjes, vandaag 1 vrouw en 2 mannen. Boven De Wilck zweefden ook 2 vrouwtjes bruin.

Spotvogel280504
Spotvogel (Hippolais icterina - Icterine Warbler) in het Bentwoud. Een spotvogel laat meestal horizontaal zijn gezang horen, een bosrietzanger verticaal.

Bosrietzanger280504
Een bosrietzanger (Acrocephalus palustris - Mars Warbler) liet zich bovenuit een boompje horen, een vogel die je eerder in een wat vochtige omgeving verwacht.

Gisteren was het wat drukker met geluiden uit de struiken en boompjes. Wel weer een bosrietzanger, grasmussen, gele kwikken, rietgors en opvallend genoeg in de toch vrij droge vegetatie (er zijn alleen een paar sloten) een blauwborst! Eenmaal een roepende kwartel. In De Wilck was het erg stil. Zingende man rietgors, spelende gele kwikken en opnieuw het vrouwtje kemphaan.