Vogeldagboek©


Eekhoorn150605A
Eekhoorns (Sciurus vulgaris - Red Squirrel) zoeken vaak voedsel op de grond.
Donderdag 14 juli 2005 - Hoppen in de Gers (6)

Op en aan de rand van ons vakantiepark in de Gers zaten families eekhoorns. Door hun aaibaar ogende staart 'schattige' diertjes. Het wįs trouwens een leuk gezicht een ouderpaar met vijf of zes jonge eekhoorns te zien spelen. Ze zaten elkaar achterna op boomstammen, op paaltjes, in het gras.

Blauweijsvogelvlinder080605
Bij de receptie van de camping was een poel, vol kikkers, insecten, libellen en wie weet wat nog meer. Vlinders vlogen er doorlopend, vooral de fraaie blauwe ijsvogelvlinder (Limenitis reducta - Southern White Admiral). Op de foto boven de (dichtgeklapte) onderkant met de enkele rij zwarte stippen. De gelijkende kleine ijsvogelvlinder heeft een dubbele rij vlekken en mist op de onderkant de enkele witte vlek.
Blauweijsvogelvlinder110605B

Azuurwaterjuffer080605A
In het vijvertje bij de receptie zaten ook veel azuurwaterjuffers (Coenagrion puella - Azure Damselfly).

Op een keer toen ik doodstil onder eikenbomen naar hoppen stond te kijken, hoorde ik een luid grommend en blazend beest naderbij komen. Een beer uit de Pyreneeėn, of een lynx van de Veluwe? Nee, het was een eekhoorn die ineens op een meter afstand van mijn hoofd naar me zat te staren, en even later luidruchtig verder ging. Allebei een beetje geschrokken....

Eekhoorn150605
Eekhoorn (Sciurus vulgaris - Red Squirrel)

(wordt vervolgd)