Vogeldagboek©


Woensdag 29 juni 2005 - Hoppen in de Gers (2)

Liefhebbers van mooie, aparte bloemen of planten zullen in dit vakantievogeldagboek niet aan hun trekken komen, er was op dat gebied weinig te beleven. In de Gers vielen me de insecten op, mooie vlinders en vooral veel keversoorten. Ook vogels(oorten) genoeg, maar als je in vakantiestemming bent, staat de camera niet altijd op scherp.

Zwartewouw100605
Zwarte wouwen (Milvus migrans - Black Kite) waren zeer talrijk in dit zuidwestelijk deel van Frankrijk. Soms zag je groepen van wel twintig of meer van deze grote roofvogels, zeker als er ergens gemaaid werd, mee-geoogste diertjes werden dankbaar genuttigd.
Zwartewouw090605

Groenespecht220605
Op de camping zaten tal van wielewalen en groene spechten. Ik heb die vogels vele malen mooi kunnen bekijken, maar zeker wielewalen laten zich tussen het gebladertje nauwelijks fotograferen. Groene spechten (Picus viridis - European Green Woodpecker) zijn heel schuw en niet te benaderen, van grote afstand deze plaatjes gemaakt. Tijdens de vakantie heb ik niet gedigiscooopt, alle foto's zijn met de Panasonic FZ20 plus teleconverter (=920 mm) gemaakt.
Groenespecht220605E

Valegier170605
Boven de Col d'Aspin vloog op grote hoogte een groep van 9 vale gieren (Gyps fulvus - Eurasian Griffion Vulture).

(wordt vervolgd)