Voor de verandering vandaag wat buitenissige foto's. Het is namelijk een beetje een feestdag voor mij, ik ben een schorpioen en dit is mijn 'naamgenoot': een schorpioenvis. Dat feestelijke komt omdat ik gisteravond, bij de maandelijkse controle van de e-maillijst van Vogeldagboek, merkte dat er meer dan duizend lezers en lezeressen op de verzendlijst staan! Om precies te zijn 1005.
Dat is een 'schoon' e-mailbestand. Mensen van wie ik wekenlang het Vogeldagboek als onbestelbaar retour krijg, ontvangen nog een korte 'aanmaning', maar als ze niet antwoorden, schrap ik ze van de lijst. Verder brengen dagelijks vele tientallen mensen, enkele honderden, een bezoek aan de website van Vogeldagboek.
Nog een dier met een nijdige naam: een paardenbijter (Aeshna mixta - Migrant Hawker), vanmorgen in het Spookverlaat.
Vorig jaar november 600 dagboeklezers, in 8 maanden er 400 bij en de aanmeldingen blijven komen. Met veel plezier stel ik Vogeldagboek samen en uiteraard is deze grote belangstelling een prettige waardering. Verder houden de vele e-mails met reacties, vragen, waarnemingen, met foto's enz. voor mij de boel lekker 'levendig'.
Schorpioenvis (Scorpaena srofa - Scorpion Fish)
Dus spring ik vandaag wat uit de band met deze schorpioenvis, woensdag gefotografeerd in het Zee Aquarium in Bergen aan Zee. Het is een roofvis, met een grote bek, die voorkomt in de Middellandse Zee en aangrenzende delen van de Atlantische Oceaan. Echt goede eigenschappen heb ik niet kunnen vinden, dus heeft hij denk ik niet zo veel met mijn sterrenbeeld te maken....
|
|
De inmiddels talloze malen gefotografeerde juveniele roodhalsfuut (Podiceps grisegena - Red-necked Grebe) in het plasje bij de parkeerplaats van de Starrevaart had zich vanmiddag ook versierd..... In dit plasje vissen ook regelmatig 2 ijsvogels, vooral 's morgens.
Weer een mooie engerd, een koraalduivel (Pterois volitans, Lionfish), komt in diverse oceanen voor. Het is ook een roofvis en kan (mensen) gemeen prikken met zijn 18 giftige rugvinstekels.
Nou, dan nog maar een exotische afsluiting van dit Vogeldagboek ook. Het altijd tot de (in elk geval mijn) verbeelding sprekende zeepaardje (Hippocampus - Seahorse), een sierlijk bewegend visje dat in tientallen soorten in vele zeeën en oceanen leeft.
|