Vogeldagboek©


Maandag 20 november 2006 - Op naar de 2000!

Afgelopen weekend is het aantal lezers dat Vogeldagboek per e-mail ontvangt gestegen boven de 1900. Een prachtig aantal, wie had dat een paar jaar geleden kunnen denken? In deze dagen van stemmen winnen, doe ik er ook maar een schepje bovenop: zijn er wellicht familieleden, vrienden of kennissen geïnteresseerd in Vogeldagboek, wijs ze dan op de mogelijkheid om zich via www.vogeldagboek.nl aan te melden!

Zelf heb ik vandaag niets te melden, het regent vrijwel doorlopend. Zaterdagmiddag wel een poosje op pad geweest. In de Benthuizer Noordpolder 123 (101 adulte, 22 juveniele) kleine zwanen op bieten, ertussen tientallen grauwe ganzen, 150 nijlganzen en 3 toendrarietganzen, in De Wilck 1 slechtvalk en langs de noordkant van de Vierheemskinderenweg nog steeds de juveniele purperreiger, plus 1 man krooneend in eclipskleed.

Paarsestrandloper171106A
Paarse strandloper (Calidris maritima - Purple Sandpiper), Scheveningen 17 november.

Huismus161106H
In onze voor- en achtertuin staan altijd bakjes (vers) drink- en badwater voor de vogels. Daar wordt volop gebruik van gemaakt, zoals donderdag door deze badderende man huismus (Passer domesticus - House Sparrow).

Krooneend181106C
Man krooneend (Netta rufina - Red-crested Pochard; eclips) in eclipskleed zaterdag bij de Rooie Wipmolen in Hazerswoude-Rijndijk.

Groteparasolzwam171106
Grote parasolzwam (Lepiota procera - Parasol Mushroom), Meijendel 17 november.

*****
Recensie:
National Geographic Junior Dierenencyclopedie