Vogeldagboek©


Spreeuw140406
Spreeuw (Sturnus vulgaris - Starling) in onze achtertuin.
Maandag 17 april 2006 - Vrolijke paasdagen: 1500+

Iedereen bedankt voor de goede paaswensen. Het was voor mij toch al een extra vrolijke Pasen: dit weekeinde werd de grens overschreden van 1500 lezers die Vogeldagboek per e-mail ontvangen! Daarnaast wordt de website goed bezocht (rond de vierhonderd paginabezoekjes per dag). Geeft een fijn gevoel al die belangstelling voor de natuur.

Het was de afgelopen dagen mooi buitenweer, maar binnen moeten ook wel eens klusjes gedaan worden. Nu en dan toch even op stap geweest met o.a. de volgende waarnemingen. Donderdagavond in de Benthuizer Noordpolder in Gelderswoude 2 patrijzen.

Blauwborst140406
Door de harde wind kwamen de rietvogels vorige week niet echt naar boven. Deze man blauwborst (Luscinia svecica cyanecula - White-spotted Bluethroat; male) liet zich vrijdag even zien langs de Starrevaart.

Blauwereiger1400406
Dit is het moment waarop vrijdagavond in De Wilck een blauwe reiger (Ardea cinerea - Heron) tevergeefs probeerde een visje te verschalken.

Vrijdag in de Meeslouwerpolder 2 zwartkoppen en baltsende grote bonte spechten, heel apart gezicht met hun langzame vlucht en opgezette veren. Starrevaart 1 snor, 2 blauwborsten en 4 lepelaars. 's Avonds in Het Lange Land langs de Broekweg 2 tapuiten. Zaterdag in onze tuin in Benthuizen 3 ringmussen. Zondagmiddag in De Wilck 1 lepelaar.


*****
Toegevoegd bij desktopfoto's: paardenkastanje.

*****
Recensie: Beknopte Mosflora
van Nederland en België